Kdybych já mohla změnit svět...

4. 2. 2012 15:11

Čato se ptám sama sebe, čím je nyní svět pro lidi?

Pro mnohé je místem, kde se dá život užít do poslední kapky a člověk proto udělá mnohdy cokoliv, když se honí za svým snem, potom nevidí nic než jen ten cíl bez cesty k němu.

Lidé jsou sobečtí, vidí pouze sebe a zavírají oči před problémy druhých., snad protože si myslí, že toho mají sami moc a ten druhý, ať se stará sám.Zmizela v nás solidarita, chybí nám vděk a co víc-láska. Láska je to nejdůležitější a nejpodstatnější na tomto světě. Ne z blbosti, ne z neopatrnosti, ale z lásky se má každý člověk narodit a ne ze lži, ne z přetvářky, ale z lásky žít. Když se podívám kolem sebe, vidím, jak si mnozí ubližují, často bezdůvodně, často ze sobectví a vůbec jim nevadí, že tím zraňují všechny kolem. Nejvíce na to doplácí děti, protože jsou bezrandné-neumí se bránit, jsou jen diváci, kteří jen sledují a nemůžou se zapojit do hry. Jejich rodiče se mnohdy k sobě nechovají s láskou a děti, i když nechtěji, ale nevědí jak jinak, začnou se chovat stejně. A potom máme svět plný sekt, teroristů a mocných lidí, kteří si hrají  na Boha nebo si myslí, že jsou Bůh a můžou všechno. Můžou poslat raketu na některý stát, můžou někoho zastřelit, někomu ublížit, zmanipulují ostatní a pak jen odříkají rozkazy a sedí si v horkém křesle.

Možná například Adolfu Hitlerovi chyběla láska, možná mateřská, možná mu někdo ublížil nebo mu neukázal, že lze žít v lásce a možná je to stejný případ i u jiných podobných lidí, kteří ničili/ničí svět nenávistí.

Když se zeptám sama sebe, odkud se bere nenávist, nemusím dlouho přemýšlet. Často je to ze zranění, z ran, které se nehojí a vždy za ně může člověk.

Kdybych já mohla změnit svět,chtěla bych, aby se každý člověk, každé dítě, narodilo z lásky a mělo milující rodiče, kteří mu ukáží správný příklad života v lásce a radosti.

Svět by byl nádherným místem, kdyby úplně všichni poznali lásku, protože pak by už neměli důvod ubližovat si a být zraněni.

Vím, že pro změnu světa jeden člověk nic nezmůže, ale kdyby si každá kapka v moři řekla, že na to nestačí, nevzniklo by moře.....

 

(Tak toto byla moje pololetní slohovka a jelikož sem se nemohla smířit s nezdaru a s 2 místo 1 jen kvůli zmínění Hitlera, tak sem ji chtěla zveřejnit aspoň tady, třeba mi  někdo dá za pravdu....Nechci věřit, že bysme měli učitelku nacistku :-D, ale nechápu to...)

Zobrazeno 5020×

Komentáře

spitfire

Mám radši
Ray Charles - Hit the Road Jack
nebo
Louis Prima - Zooma Zooma


"orgasmus"
Georges Delerue - Théme de Camille
Samuel Barber - Adagio for Strings

SuePiszacaMama

Hitler was fascinated by the genetic discoveries and researches made by American geneticists: that it is possible to MANIPULATE with genes, that it is possible to CONTROL human birth, to CONTROL who should live and who should die (Eugenika). Hitler was a part of this thinking: I know what is good. He "knew" what is good - for the world. So who is "responsible" for genetic discoveries? This is a stupid question. They were made, because human nature tend to seek for "better". They wanted to get rid of poverty, sick people, mentally sick people. They wanted to clear the earth and to make the world "better". - by killing, by sterilizing women who risked to give birth of "sick" children. You "worry about" Hitler. But geneticists - they sill manipulate with births - by abortion, in vitro.

Zobrazit 49 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková