VYHRÁLI JSME vs Ježíš zvítězil...

6. 3. 2012 22:13

Naivně jsme si myslela, že půjdu spat konečně o něco dřív, ale pak bych zapomněla na dojmy, které ted mám....Člověk sa občas jen podívá kolem sebe a už by měl o čem psat.... Vlastně o nic moc nejde...Jen sem se vracela z dnešní duchovní obnovy otce Adama Ruckého, který nám radostně přednesl, že dneska se hraje myslím hokej tady ve Zl vs. Třinec....a že je sic u nás, ale fandí Třinci...

Ne, že by to bylo téma duchovní obnovy, spíš taký "povzbudivý" doplněk..., ale když sem musela jít dřív a viděla lidi, kteří se zřejmě podle jejich chování a vzhledu- oblečení vraceli právě z toho zápasu....

 Vyřvávali na sebe ze zastávek přes cestu, vykřikovali takové ty známe fráze, které sem snad nikdy nepoužila:Dáme gooola dáme, Česi vyhraju adt.... Celkem mě to znervoznovalo..., šak o nic nejde, jen sa pár lidí trefilo míčkem/pukem do branky....proč tolik radosti, tolik povyku, tolik pokřiku....?? Nejsou i důležitější věci, které by si zasloužily ještě více toho všeho????

 A pak mě to napadlo....Proč JÁ, proč MY, nedokážeme vyjít na ulici a radovat se uplně stejně, jásat a pokřikovat, že Ježíš zvítězil, že přemohl smt, že díky Němu máme věčný život, že nás zachránil, že jsme Jeho??? 

Proč třeba mně dělá problém v určitém prostředí říkat slova modlitba, kostel, víra adt, aby si náhodu nikdo něco nemyslel..., proč nám všem dělá problém být přesvědčivý v tom, v co žijem.....Proč nedokážeme svědčit jako svědčí fanoušci NHL a já neví čeho všeho, proč je jednodušší radovat se z toho, že se někdo někam několikrát něčím strefil než z toho, že Někdo za nás zemřel a zachránil nám život? 

 Já si myslím, že tohle nejen pro mě stojí za zamyšlení.....Kvůli Ježíši se sice nebudu opíjet, rušit noční klid a měnit se ve výtržníka, protože mám takovou radost, ale stačí jen mít to JÁ JSEM JEHO v očích, ve tváři, v ústech, slovech, skutcích....Tu radost z toho, že jsem s Ním sice ukřižován, ale brzy vzkříšen....Lehké je o tom psát, těžší však žít...já si radši nedávám žádná předsevzetí nebo tak, ale vím, že by to měla být má povynnost.....i přesto, že se mi to třeba ted nepovede, neznamená, že se to nikdy nenaučím...a snaha se cení ještě víc...

 A poslední zamyšlení:Kdyby se postavili naproti sobě fanoušci nějakého fotbalového či hokejového klubu a my věřící křestané, kdo myslíte, že by byl hlasitější....???

 

 

 

Zobrazeno 1826×

Komentáře

Adam-N

:D :D myslím, že dnes konflik nebude :P :D a máš recht, musím(e) na sobě zapracovat a začít něco dělat a aby nezůstalo u řečí, tak ve čtvrtek na spolču něco společně naplánujem(jete)! ok? ;)

Zobrazit 13 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková